1ste prijs ontwerpwedstrijd “Vuurtoren Breskens”-2014

Tijdens de Masterclass “Meesters bij Pot“ waarin Benno Premsela centraal stond heeft Pot Interieur i.s.m. Stichting Vuurtoren Breskens een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.
De opdracht was een concept te bedenken voor de entrée, de 1ste verdieping als wisselende expositieruimte, de 2de verdieping als uitkijkpost van de vuurtorenwachter en de 3de verdieping als permanente expositieruimte voor de collectie lichtbronnen.
De architect met de meest aansprekende maar vooral ook praktische oplossing wint een door de firma Eikelenboom aangeboden Cloud-lamp, ontworpen door Frank Gehry en dat is Studio Oh! geworden……
Ondertussen is het ontwerp gerealiseerd en is de vuurtoren sinds 3 juli 2015 officieel open voor publiek.

Project : Ontwerpwedstrijd “Vuurtoren Breskens”
Opdrachtgever: Pot Interieur + Stichting Vuurtoren Breskens
Jaar: 2014
Fotografie: Zebra Fotostudio’s

Vuurtoren Breskens-2015

De zwart-witte vuurtoren van Breskens is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren in Nederland.
De opdracht was een interieur te ontwerpen dat het beste paste bij de vuurtoren en de doelen die het gebouw in de toekomst zou dienen waarbij de sfeer van het gebouw gehandhaafd moest blijven.
Op de begane grond bevindt zich de ontvangstruimte met balie, die zo is vormgegeven dat er maximaal ruimte overblijft voor de bezoekers. De balie is gemaakt van mahonie in combinatie met gelakt hout; het gebruik van mahonie is geïnspireerd op de scheepsbouw, dat van de kleuren op het water, de lucht en de omgeving van de vuurtoren.
Aan het plafond hangen vijf zeshoekige mahonie lampen, die de vorm van de toren volgen en aan de binnenzijde voorzien zijn van beelden van aarde, vuur, water, lucht en de vijfde licht van de toren zelf (foto’s Sander Martens).
Als algemene verlichting hebben we een dunne ledlijn bedacht die de achthoekige vorm van de toren volgt en op elke verdieping wordt herhaald.
Op de eerste verdieping is een ruimte voor wisseltentoonstellingen en hier hebben we een open stellingkast voorzien die ook weer de vorm van de toren volgt wat een rechtstreeks antwoord is op de centrale kolom die deel uit maakt van de bestaande constructie. Dit resulteert in voldoende circulatieruimte voor een beperkte groep bezoekers. Ook hier weer de kleur die is geïnspireerd op de omgeving.

Project : Interieur Vuurtoren Breskens
Opdrachtgever: Stichting Vuurtoren Breskens
Opleverdatum: Juli 2015
Fotografie: Limit Fotografie

Woning BE -2014

Een bestaande woning met een bestaande aanbouw…..
Of Studio Oh! hiervoor een mooi interieurontwerp wil maken? Heel graag!
Het geheel is licht en ruimtelijk en door het gebruik van donkere elementen is er voldoende contrast en sfeer. Echte materialen zoals eikenhout, zuiver linnen, wol en leder geven de ruimte een pure uitstraling.

Project : Woning BE
Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2014
Fotografie: Lizzy Van Uffel

Restauratie interieur monumentale dorpsvilla -2015

Deze prachtige monumentale villa uit begin 1900 is zo’n 3 jaar geleden aan de buitenkant volledig gerestaureerd.
De binnenkant daarentegen is door de tand des tijd weliswaar origineel maar in slechte conditie. Ook behoeft de woning aangepast te worden aan het comfort van de tegenwoordige tijd.
Aan Studio Oh! de vraag om dit restauratieproject te begeleiden vanaf het ontwerp.

Project : Interieur monumentale dorpsvilla
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Koewacht
Jaar: 2016

Restaurant ’t Hoekske-2008

Harold en Niki van Restaurant ‘t Hoekske in Koewacht hebben ons een aantal jaar geleden de opdracht toevertrouwd hun restaurant helemaal te renoveren.

Het restaurant moest een warme, eigentijdse uitstraling krijgen waar ook, naast de standaard indeling, grote groepen terecht kunnen.

Het restaurant is gelegen in een dorp dus de doelgroep is zowel jong als oud.

Wij hebben het hele project van ontwerp tot en met de uitvoering begeleid en hebben daarvoor een beroep gedaan op uitvoerders die de lat even hoog leggen als wij.

Project : Interieur Restaurant ’t Hoekske
Opdrachtgever: Harold en Niki van Dijk
Locatie: Koewacht
Opleverdatum: september 2008

Clubgebouw Tennisvereniging “De Eikenhof”-2016

Tijd voor de renovatie van het clubgebouw van tennisvereniging “De Eikenhof”.
Het ontwerp is gepresenteerd aan de leden tijdens een bijzondere ledenvergadering waarbij unaniem is gestemd om het concept te realiseren.
Aangezien we te maken hebben met een vereniging is er uiteraard een beperkt budget. Omdat deze vereniging een erg enthousiast ledenbestand heeft graag meewerkten aan de uitvoering heeft TV De Eikenhof nu een clubgebouw wat gezien mag worden!

Project : Clubgebouw Tennisvereniging “De Eikenhof”
Opdrachtgever: Bestuur tennisvereniging “De Eikenhof”
Locatie: Koewacht
Opleverdatum: April 2016

Praktijk voor fysiotherapie-2011

Deze praktijk voor fysiotherapie was toe aan een nieuwe uitstraling.
We hebben een voorstel gepresenteerd wat uitnodigend en praktisch is met een eigen identiteit.
Het gebruik van een uitgesproken beeld en verlichting die de aandacht trekt geeft de ruimte een extra dimensie.

Project : Fysiotherapie Kok
Opdrachtgever: Fysiotherapie Kok
Locatie: Axel
Jaar: 2011

Huisartsenpraktijk Antwerpen-2016

Deze huisartsenpraktijk is gevestigd op de begane grond in een stadswoning in Antwerpen. De opdracht bestaat uit het bedenken van een functioneel interieurconcept wat tevens de juiste sfeer geeft aan de huisartsen die daar werkzaam zijn alsook een de patiënt.
Dit project is momenteel in offerte-fase

Project : Interieur Huisartsenpraktijk Antwerpen
Opdrachtgever: Architectenbureau Gent
Locatie: Deurne (B)
Jaar: 2016